Ontwerp en advies

Uw tuin moet de uitstraling hebben die bij u past. Dit houdt in dat er met u over stijl, vorm en inrichting wordt gesproken zodat er een mooi en passend ontwerp kan worden gemaakt waarbij rekening wordt gehouden met al uw wensen.

In een persoonlijk en geheel vrijblijvend gesprek maken we kennis en kijken we wat uw wensen zijn. Daarbij laten wij u een aantal sfeerimpressies zien om u een idee te geven in welke stijl u uw tuin kunt aanleggen. Na het doorspreken van uw wensen is het zaak om de tuin op te meten. Op basis hiervan kunnen we een offerte en eventueel een (schets)ontwerp maken.

Offerte
De prijs is afhankelijk van veel factoren: de afmetingen van uw tuin, uw persoonlijke wensen en eventuele bouwkundige elementen. Deze worden tijdens dit gesprek met u besproken. Alle ontwerpen worden door IJsselhovenier zelf gemaakt. Dit heeft als voordeel dat als er veranderingen plaatsvinden het ontwerp snel aangepast kan worden. Indien gewenst gaan wij dan verder met het beplantingsplan.

Beplantingsplan
Nadat we een passend ontwerp hebben gemaakt voor uw tuin is het natuurlijk ook belangrijk dat de beplanting voor uw tuin wordt uitgezocht. Er zijn duizenden soorten planten in diverse groepen waar u uit kunt kiezen. Welke soorten zijn geschikt voor uw tuin en welke niet? Welke soorten en groepen vindt u mooi? Natuurlijk moet er rekening gehouden worden met standplaats (zon of schaduw), hoogte, bloeitijd, kleur etc.

Het is ook mogelijk om uw bestaande planten te laten herschikken en eventuele lege plekken te laten inplanten. Misschien heeft u daar zelf al een plan voor. IJsselhovenier kan dat dan ook voor u regelen. Wij leveren dan de beplanting en vervolgens plaatsen wij die voor u.
IJsselhovenier ontwerpt alle tuinen zelf en houdt rekening met al uw wensen.